Floridas fågelparadis vid bästa tiden för myllrande fågelkolonier!

Only 3-4 spots!
Only 3-4 spots!

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

872
Upplev magiska fågelparadiset

Florida

7 – 14 Mars 2022

Denna naturfotoresa till Florida fokuseras kring:

 • Ett fantastiskt fågelparadis i varierande miljöer!
 • Fotografera fåglar på stränder och i träskmarker utan att behöva använda gömsle.
 • Fågelkolonier fulla av liv och ungar – är där absolut bästa tiden för detta skådespel
 • Alligatorer, sköldpaddor och träskmarker på små spännande platser bortom de stora turistattraktionerna
 • Oemotståndliga prärieugglor
 • Vithövdade havsörnar och nära möten med Fiskgjuse
 • Väldigt liten grupp på endast 3-4 personer!

När du fotograferar fåglar i Florida är du fri. Fri att ta flera steg till vänster eller höger, fri att lägga dig ned platt på mage på den varma sanden eller fri att gå och röra dig vart du vill på stranden. Detta är den stora tjusningen med Floridas natur. Det är ett fågelparadis men du behöver inte sitta instängd i ett gömsle för att komma fågellivet nära.

Reseinformation

Häng med till Floridas fågelparadis 2022! 

Jag har under de senaste 10 åren spenderat flera månader i just de destinationer som denna fotoresa och workshop åker till. Jag vet precis vilka de lokala pärlorna är som inte alla fotografer hittar till samt vilken tidpunkt som är bäst att besöka dem!

STRÄNDERNA UTAN TRÄNGSEL & DE BÄSTA FOTOMÖJLIGHETERNA

De stränder vi besöker, exempelvis Bunche Beach och Estero Lagoon är vid gryningen och skymningen relativt folktomma. Här kan vi se vadare, hägrar och storkar som kan komma fram mot dig, så länge du sitter still och spanar. Här ses ofta saxnäbbar när de jagar fisk över vattenytan. Deras långa svart-röda näbbar gör dem lätta att se och urskilja. Har vi tur kan vi också se fregattfåglar med deras långa vingar segla ovanför i skyn.

Vid ebb kommer fåglarna att koncentrera sitt födointag med snäckor, krabbor och andra djur som lever på botten. Med lite tur och skicklighet kan du fånga de ögonblicken! Florida är dock så mycket mer än bara fåglar vilket du kommer att få läsa om längre fram i denna fotoresebeskrivning. Här finns vackra och annorlunda träsklandskap där alligatorer regerar och i vattnet lever sköldpaddor.

FÅGELKOLONIER SOM SJUDER AV LIV

Vi kommer att besöka två av floridas bästa fågelkolonier för fotografering. Vid båda platserna kan vi fotografera Hägrar, storkar och andra fåglar i olika stadier av sin häckning. Från de som fortfarande har fullt upp att uppvakta och putsa på bon till de som har fullt bestyr att utfodra ungarna. Allt sker på bara några meters avstånd vilket är en dröm för oss fotografer

ETT PARADIS FÖR NATUR- & FÅGELINTRESSERADE

Utanför Floridas kust ligger Sanibel Island. En paradisö som liknar vilket vykort från vilken drömresa som helst. Här är stranden vit och vattnet turkost och klarblått. På Sanibel Island finns det inga stora affärskedjor och halva ön är ett naturreservat. På grund av detta skydd är exploateringen väldigt begränsad här. Här kommer vi besöka Ding Darling Nature Reserve, världskänt för sitt rika fågelbestånd.

Ön är också känd för sitt rika bestånd av fiskgjusar som till skillnad från här hemma i Sverige är helt oskygga. Att besöka och uppleva dessa fantastiska rovfåglar på nära håll är ett måste när vi besöker Sanibel Island. På de vackra stränderna kan vi också se och fotografera vadare och hägrar som kan komma mycket nära, ibland lite för nära så att objektivets närgräns blir nådd. Här kan vi se tärnor som letar fisk vid strand och vattenlinjen.

INTE BARA FÅGLAR

Denna fantastiska fotoresa och workshop till Florida bjuder inte bara på fågelfotografering av absoluta toppklass. Här finns också utrymme för att uppleva Floridas fascinerande träsklandskap och dess invånare. Vem vet vad vi kommer att stöta på i detta nästan förhistoriska smått utomjordiska landskap. Det känns nästan som en portal in i en annan värld än våran egen.

Om du är rädd för att få fötterna blöta och ogärna vill trampa runt i träskmarker kan du vara lugn. De reservat som vi kommer att besöka har uppbyggda ”boardwalks” det vill säga träspångar som är lättvandrade. Det finns även vandringsstigar här som är enkla att ta sig fram på till fots. Du kommer att få uppleva den genuina Floridanaturen, träskmarkerna, på ett säkert och kontrollerat sätt.

ALLIGATORER & SKÖLDPADDOR

Big Cypress National Park är ett gigantiskt träskområde. Här är fågellivet också rikt och på land regerar alligatorerna. I vattnet kan du också se sköldpaddor. Här håller vi ett lugnt tempo när vi fotograferar de ryggradslösa djuren, ej framrusande i svävare som stör djurlivet. Här tar vi vårt ansvar för djuren och naturen på plats. Vi tar oss borrt från de stora turistattraktionerna till mina favoritplatser på bakgatorna där man verkligen kommer nära naturen.

VÄDER OCH KLIMAT

Här är det varmt till skillnad från hemma i kalla Sverige. Värmemässigt är det ungefär som svensk högsommar men det kan bli lite kyligare tidiga morgnar och sena kvällar.

ÄR DET FYSISKT ANSTRÄNGANDE?

Denna fotoresa är inte särskilt fysiskt ansträngande. Vi tar oss till olika platser och destinationer med bil. Väl på plats promenerar vi på lätta stigar och platta stränder. Några fotopromenader kommer vara 2-3 km på boardwalks och lättrampade stigar.

KLÄDER OCH UTRUSTNING

Slitstarka och bekväma kläder är det som gäller på denna fotoresa. Observera att dina kläder kan bli blöta och sandiga då vi fotograferar på en strand. På fötterna ska du ha bekväma promenadskor men ta också med dig sandaler.

KAMERA OCH OBJEKTIV

Här är det viktigaste objektivet ett teleobjektiv mellan 200 mm och uppåt. Glöm dock inte bort att ta med dig en vidvinkel eller lite kortare brännvidd än tele- för att fotografera de fantastiska solnedgångarna och träskmarkerna. Ibland kommer också fåglarna så nära så att 200 mm är för långt.

BOENDE

Vi kommer att bo en natt på hotell på östkusten och sex nätter i eget hus på västkusten, nära flertalet av de platser vi ska fotografera vid. Här har vi en fastighet med  gemensamhetsyta och pool helt för oss själva för att kunna ha genomgångar och slappna av mellan sessioner utan att bli störda. Möjlighet till eget rum mot tilläggskostnad

Start och avslut:

Miami International Airport

Pris

24 900 SEK
Handpenning på 10%  betalas vid bokning och resterande 90 dagar innan avfärd

Enkelrumstillägg: 4900:-

Vad är inkluderat

 • Boende i dubbelrum inkl frukost
 • Fotoguidning i liten grupp med tid för alla
 • Inträdesavgifter till nationalparker
 • Alla transporter och biltullar i Florida

Vad ingår inte:

 • Internationellt flyg T/R Florida
 • Restaurangbesök för luncher och middagar
 • Utgifter av privat karaktär
Reseplan

Dag 1Ankomst till florida och första fotosessionen!

Vi träffas på flygplatsen runt lunch. Efter lunch med inledande information beger vi oss ut på första mötet med Floridas fantastiska fågelliv. Vi spenderar eftermiddagen och kvällen vid en fantastisk fågelkoloni där vi från boardwalks kommer riktigt nära. Hägrar och storkar av olika slag har sina bon vid denna koloni och fotomöjligheterna är fantastiska.
Vi åker sedan till vårt hotell för natten

Dag 2Fågelkoloni, träskmarker och transport över till västkusten

Efter en tidig frukost beger vi oss på nytt till fågelkolonin vi besökte första eftrmiddagen. I det fina morgonljuset får vi nya möjligheter till närgående porträtt och miljöbilder av fågelfamiljernas liv.
Efter utcheckning påbörjas resan över till västkusten.
Under resan över tar vi oss till några av Floridas alla träskmarker. Här kommer vi på riktigt nära håll stifta bekantskap med alligatorer, sköldpaddor, anhingas och flertalet olika hägrar. På stigar och Boardwalks rör vi oss i denna fascinerande miljö.
Efter att solen gått ner tar vi oss vidare till vårt boende för kommande vecka

Dag 3 - 7Floridas fantastiska västkust

Från vår bas kommer vi varje dag göra en fotoutflykt tidigt på morgonen och eftermiddag/kväll. Mitt på dagen vilar vi.
När tidvattnet är optimalt kommer vi i gryningen ta oss till fantastiska Bunche beach, en av våra egna favoritplatser! Innan solen går upp parkerar vi och promenerar ut på de exponerade sandbäddarna under ebb. När morgonen gryr får vi sällskap av hägrar, vadare och många andra strandfåglar som kommer in för att födosöka i det grunda vattnet. Här är det inte tal om något gömsle utan vi slår oss lugnt ner och låter fåglarna komma till oss. Det är en helt magisk upplevelse att helt öppet dela stranden med fåglarna i det vackra morgonljuset. Två morgnar och en eftermiddag kommer spenderas på Bunche. Fåglar vi med stor chans kommer se är liten blåhäger, trefärgad häger, rosthäger, snöhöger, ägretthäger, amerikansk blåhäger , saxnäbbar, en uppsjö plowers och vadare.
Nästa huvudresmål blir paradisön Sanibel Island. Denna fantastiska ö som till hälften består av naturreservat och resterande halvan en lugn och gammaldags Floridamiljö utan moderna storkedjor, shoppingcenter eller hotellkomplex. Fåglarna regerar här vilket vi ser redan under färden över bron där fiskgjusarna sannolikt kommer att komma upp bredvid bilen i deras jakt på fisk. Vår plan är att göra två heldagsutflykter på Sanibel Island för att kunna ta del av allt som erbjuds här. Ena dagen blir dedikerad till Ding Darling Nature Reserve, ett världskänt eldorado för fåglar. Här möter vi som troligast rosa skedstork, brun och vit pelikan, fiskgjusar, kungsfiskare, vithövdad havsörn, natthäger, hackspettar av olika slag, liten blåhäger, snöhöger och många fler arter. Vi kommer att röra oss runt en vägslinga i lugn takt och stanna för att fotografera när vi vill samt ta en tur längs reservatets vattenleder för att få uppleva de delar som endast nås med båt. Den andra dagen på Sanibel Island fokuserar vi mer på stränderna. Lokala pärlor som är extra bra för att se fiskgjusarna födosöka längs strandkanten besöks. Här ska vi också spana av vattnet efter fantastiska snäckor. Stränderna delas av vadare, tärnor och hägrar. Fyrområdet blir ett annat stopp där vi kommer nära fiskgjusar samt pelikaner och hägrar som hoppas få en godbit från de lokala fiskemännen på piren. Båda dagarna intas lunch på genuina lokala restauranger som är en upplevelse i sig.
För att få ut mer av Floridanaturen åker vi en dag till Six Miles Slough preserve. På boardwalks tar vi oss runt i träsklandskapet och fotografer landskap såväl som dess invånare.
Myllrande fågelkoloni – Vi kommer att ta oss till vad som troligtvis är Floridas bästa fågelkoloni för fotografering. Här kommer vi på ett avstånd av bara 10 m få ta del av hägrarna och storkarnas bestyr med att ta hand om sina små. Ungar i alla stadier brukar finnas vid denna tidpunkt och kamerorna kommer gå varma!
Vi kommer också att bege oss till de oemotståndliga prärieugglorna som har gjort Cape Coral till sitt hem. Efter Andreas Hembs många besök i området har han mycket god kännedom om exakt var man kan stöta på dessa charmtroll.
Vithövdad havsörn med ungar – Vi besöker ett område där ett vithövdat havsörnspar häckar. Vid denna tidpunkt brukar de vara fullt upptagna med att mata sina växande ungar vilket ger fina fotomöjligheter.

Dag 3-7Heldagstur till Floridas träskmarker

En dag gör vi en heldagstur med fullt fokus på floridas träsklandskap!
Vi gör en tidig avresa från vår bas för att fullt ut utforska de speciella träsklandskap som erbjuds. Stopp under denna heldagstur kommer vara ett urval av Andreas favoritplatser i träskmarkerna. Exakt vilka platser avgörs baserat på aktuella fotomöjligheter.
Vi kommer i reservat gå på boardwalks och små vägar som leder ut i ett magiskt träsklandskap som taget ur en film om främmande världar. I lugn takt utforskar vi landskapet och dess rika fauna. Här bjuds ofta på riktigt nära möten med alligatorer, sköldpaddor och omrhalsfågel.
Om intresse och tid finns stannar vi och besöker Clyde butchers fantastiska galleri som ligger mitt i Everglades. När man parkerar vid galleriet ses ofta alligatorer i vattnen. Här har vi tid för både besök inne i galleriet och en promenad på träskägorna och den magiska miljön.
Bakgator med nära möten med alligatorer – De bästa platserna för alligatorer och fåglar är inte alltid vid de stora turistparkerna, utan vi tar oss in på grusvägar där man i lugn och ro kan få nära möten utan trängsel och i en miljö som tagen ur en sagovärld.
På kvällen tar vi oss efter en full med intryck tillbaka mot vår bas.

Dag 8Avslutande Fotografering och hemfärd på sen eftermiddag

Resan har tyvärr nått sin sista dag och vi kommer lämna vår bas vi har haft under veckan. Vi kommer dock inte vila kamerorna förrän till kvällen. Baserat på gruppens intresse använder vi morgonen för fotografering av det som vart favoriterna från veckan. Sen tar vi oss till flygplatsen där turen avslutas och färden hemåt påbörjas på egen hand.

Foton från resan