Floridas fågelparadis vid bästa tiden för myllrande fågelkolonier!

Only 3-4 spots!
Only 3-4 spots!

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

243
Upplev magiska fågelparadiset

Florida

Slutet på Mars 2025 ( exakta datum kommer )

Denna naturfotoresa till Florida fokuseras kring:

 • 9 dagar i ett fantastiskt fågelparadis i varierande miljöer där vi utforskar Andreas personliga favoritställen efter att spenderat åtskilliga månader i Florida senaste 15 åren
 • Fotografera fåglar på stränder och i träskmarker utan att behöva använda gömsle.
 • Fågelkolonier fulla av liv och ungar – är där absolut bästa tiden för detta skådespel
 • Alligatorer, sköldpaddor och träskmarker på små spännande platser bortom de stora turistattraktionerna
 • Oemotståndliga prärieugglor och häckande vithövdade havsörnar
 • Nära möten med otaliga Fiskgjusar i magisk miljö och nära möten med häckande rosenskedstorkar.
 • Väldigt liten grupp på endast 3-4 personer!

När du fotograferar fåglar i Florida är du fri. Fri att ta flera steg till vänster eller höger, fri att lägga dig ned platt på mage på den varma sanden eller fri att gå och röra dig vart du vill på stranden. Detta är den stora tjusningen med Floridas natur. Det är ett fågelparadis men du behöver inte sitta instängd i ett gömsle för att komma fågellivet nära.

Reseinformation

Häng med till Floridas fågelparadis 2025! 

Jag har under de senaste 15 åren spenderat flera månader i just de destinationer som denna fotoresa och workshop åker till. Jag vet precis vilka de lokala pärlorna är som inte alla fotografer hittar till samt vilken tidpunkt som är bäst att besöka dem!

STRÄNDERNA UTAN TRÄNGSEL & DE BÄSTA FOTOMÖJLIGHETERNA

De stränder vi besöker är vid gryningen och skymningen relativt folktomma. Här kan vi se vadare, hägrar och storkar som kan komma fram mot dig, så länge du sitter still och spanar. Här ses ofta saxnäbbar när de jagar fisk över vattenytan. Deras långa svart-röda näbbar gör dem lätta att se och urskilja. Har vi tur kan vi också se fregattfåglar med deras långa vingar segla ovanför i skyn.

Vid ebb kommer fåglarna att koncentrera sitt födointag med snäckor, krabbor och andra djur som lever på botten. Med lite tur och skicklighet kan du fånga de ögonblicken! Florida är dock så mycket mer än bara fåglar vilket du kommer att få läsa om längre fram i denna fotoresebeskrivning. Här finns vackra och annorlunda träsklandskap där alligatorer regerar och i vattnet lever sköldpaddor.

FÅGELKOLONIER SOM SJUDER AV LIV

Vi kommer att besöka några av floridas bästa fågelkolonier för fotografering. Vid dessa platser kan vi fotografera Hägrar, storkar och andra fåglar i olika stadier av sin häckning. Från de som fortfarande har fullt upp att uppvakta och putsa på bon till de som har fullt bestyr att utfodra ungarna. Allt sker på bara några meters avstånd vilket är en dröm för oss fotografer. Vi kommer också ta oss till en mer avsides inte så välkänd koloni av rosenskedstorkar där man brukar få ofantligt med bra fotomöjligheter när de kommer flygande runt omkring en.

ETT PARADIS FÖR NATUR- & FÅGELINTRESSERADE

Utanför Floridas kust ligger Sanibel Island. En paradisö som liknar vilket vykort från vilken drömresa som helst. Här är stranden vit och vattnet turkost och klarblått. På Sanibel Island finns det inga stora affärskedjor och halva ön är ett naturreservat. På grund av detta skydd är exploateringen väldigt begränsad här. Här kommer vi besöka Ding Darling Nature Reserve, världskänt för sitt rika fågelbestånd.

Ön är också känd för sitt rika bestånd av fiskgjusar som till skillnad från här hemma i Sverige är helt oskygga. Att besöka och uppleva dessa fantastiska rovfåglar på nära håll är ett måste när vi besöker Sanibel Island. På de vackra stränderna kan vi också se och fotografera vadare och hägrar som kan komma mycket nära, ibland lite för nära så att objektivets närgräns blir nådd. Här kan vi se tärnor som letar fisk vid strand och vattenlinjen.

INTE BARA FÅGLAR

Denna fantastiska fotoresa och workshop till Florida bjuder inte bara på fågelfotografering av absoluta toppklass. Här finns också utrymme för att uppleva Floridas fascinerande träsklandskap och dess invånare. Vem vet vad vi kommer att stöta på i detta nästan förhistoriska smått utomjordiska landskap. Det känns nästan som en portal in i en annan värld än våran egen.

Om du är rädd för att få fötterna blöta och ogärna vill trampa runt i träskmarker kan du vara lugn. De reservat som vi kommer att besöka har uppbyggda ”boardwalks” det vill säga träspångar som är lättvandrade. Det finns även vandringsstigar här som är enkla att ta sig fram på till fots. Du kommer att få uppleva den genuina Floridanaturen, träskmarkerna, på ett säkert och kontrollerat sätt.

ALLIGATORER & SKÖLDPADDOR

Big Cypress National Park är ett gigantiskt träskområde. Här är fågellivet också rikt och på land regerar alligatorerna. I vattnet kan du också se sköldpaddor. Här håller vi ett lugnt tempo när vi fotograferar de ryggradslösa djuren, ej framrusande i svävare som stör djurlivet. Här tar vi vårt ansvar för djuren och naturen på plats. Vi tar oss bort från de stora turistattraktionerna till mina favoritplatser på bakgatorna där man verkligen kommer nära naturen.

VÄDER OCH KLIMAT

Här är det varmt till skillnad från hemma i kalla Sverige. Värmemässigt är det ungefär som svensk högsommar men det kan bli lite kyligare tidiga morgnar och sena kvällar.

ÄR DET FYSISKT ANSTRÄNGANDE?

Denna fotoresa är inte särskilt fysiskt ansträngande. Vi tar oss till olika platser och destinationer med bil. Väl på plats promenerar vi på lätta stigar och platta stränder. Några fotopromenader kommer vara ca 3 km på boardwalks och lättrampade stigar.

KLÄDER OCH UTRUSTNING

Slitstarka och bekväma kläder är det som gäller på denna fotoresa. Observera att dina kläder kan bli blöta och sandiga då vi fotograferar på en strand. På fötterna ska du ha bekväma promenadskor men ta också med dig sandaler.

KAMERA OCH OBJEKTIV

Här är det viktigaste objektivet ett teleobjektiv mellan 200 mm och uppåt. Glöm dock inte bort att ta med dig en vidvinkel eller lite kortare brännvidd än tele- för att fotografera de fantastiska solnedgångarna och träskmarkerna. Ibland kommer också fåglarna så nära så att 200 mm är för långt.

BOENDE

Vi kommer att bo 4 nätter på olika hotell fyra nätter i eget hus på västkusten, nära flertalet av de platser vi ska fotografera vid. Här har vi en fastighet med  gemensamhetsyta och pool helt för oss själva för att kunna ha genomgångar och slappna av mellan sessioner utan att bli störda. Möjlighet till eget rum mot tilläggskostnad

Start och avslut:

Miami International Airport

Pris

27 900 SEK
Handpenning på 15%  betalas vid bokning och resterande 90 dagar innan avfärd

Enkelrumstillägg: 3900:-

Vad är inkluderat

 • Boende i dubbelrum
 • Fotoguidning i liten grupp med tid för alla
 • Inträdesavgifter till nationalparker
 • Alla transporter och biltullar i Florida

Vad ingår inte:

 • Internationellt flyg T/R Florida
 • Matkostnader
 • Utgifter av privat karaktär
Reseplan - preliminär, kan justeras baserat på fågellivet

Dag 1Ankomst till florida och första fotosessionen!

Vi träffas på flygplatsen runt lunch. Efter lunch med inledande information beger vi oss ut på första mötet med Floridas fantastiska fågelliv. Vi spenderar eftermiddagen och kvällen vid en fantastisk plats i everglades där vi från boardwalks kommer djurlivet riktigt nära. Fotomöjligheterna är fantastiska.
Vi åker sedan till vårt hotell för natten

Dag 2Magiska Everglades

Dag 2 utforskar vi några av mina favoritdelar av mytomspunna everglades. Det blir myllrande djurliv, spaning efter ugglor i träden och intagande av den väldigt speciella miljön everglades inbjuder.
Här kommer vi på riktigt nära håll stifta bekantskap med alligatorer, sköldpaddor, anhingas och flertalet olika hägrar. På stigar och Boardwalks rör vi oss i denna fascinerande miljö.

Dag 3Big Cypress Swamps pärlor

Everglades är den del alla känner till, men Big Cypress Swamp är än mer imponerande. Vi lämnar vårt boende tidigt på morgonen och kommer under färden över till västra florida utforska magiska träskområden med cypress skog i Big Cypress Swamp.
Vi tar oss in på bakgator där vi verkligen får uppleva den unika naturen miljön. Vi kommer stöta på alligatorer, hägrar av alla dess slag och mycket mer i denna nästan utomjordiska miljö. VI utforskar några olika delar där vi vikit av från huvudvägen genom området som verkligen ger oss möjlighet att ta in miljön. Framåt eftermiddagen kommer vi komma fram till vår bas på västkusten som ligger strategiskt belägen nära många av mina favoritområden i florida.

Dag 4-6Floridas fantastiska västkust

Från vår bas kommer vi varje dag göra en fotoutflykt tidigt på morgonen och eftermiddag/kväll. Mitt på dagen vilar vi eller för de som vill utforskar de motiv som finns några minuter bort ( prärieugglor eller vithövdade häckande havsörnar )
När tidvattnet är optimalt kommer vi i gryningen ta oss till fantastiska stränder! Innan solen går upp parkerar vi och promenerar ut på de exponerade sandbäddarna under ebb. När morgonen gryr får vi sällskap av hägrar, vadare och många andra strandfåglar som kommer in för att födosöka i det grunda vattnet. Här är det inte tal om något gömsle utan vi slår oss lugnt ner och låter fåglarna komma till oss. Det är en helt magisk upplevelse att helt öppet dela stranden med fåglarna i det vackra morgonljuset. Fåglar vi med stor chans kommer se är liten blåhäger, trefärgad häger, rosthäger, snöhöger, ägretthäger, amerikansk blåhäger , saxnäbbar, en uppsjö plowers och vadare.
Nästa huvudresmål blir paradisön Sanibel Island. Denna fantastiska ö som till hälften består av naturreservat och resterande halvan en lugn och gammaldags Floridamiljö utan moderna storkedjor, shoppingcenter eller hotellkomplex. Fåglarna regerar här vilket vi ser redan under färden över bron där fiskgjusarna sannolikt kommer att komma upp bredvid bilen i deras jakt på fisk. Vår plan är att göra en heldagsutflykt på Sanibel Island för att kunna ta del av allt som erbjuds här.Här möter vi som troligast rosa skedstork, brun och vit pelikan, fiskgjusar, kungsfiskare, vithövdad havsörn, natthäger, hackspettar av olika slag, liten blåhäger, snöhöger och många fler arter. Vi kommer att röra oss runt en vägslinga i lugn takt och stanna för att fotografera när vi vill samt ta en tur längs reservatets vattenleder för att få uppleva de delar som endast nås med båt. Vi kommer också utforska fågellviet på stränderna. Lokala pärlor som är extra bra för att se fiskgjusarna födosöka längs strandkanten besöks. Här ska vi också spana av vattnet efter fantastiska snäckor. Stränderna delas av vadare, tärnor och hägrar. Fyrområdet blir ett annat stopp där vi kommer nära fiskgjusar samt pelikaner och hägrar som hoppas få en godbit från de lokala fiskemännen på piren.
Myllrande fågelkoloni – Vi kommer att ta oss till vad som troligtvis är Floridas bästa fågelkoloni för fotografering. Här kommer vi på ett avstånd av bara 10 m få ta del av hägrarna och storkarnas bestyr med att ta hand om sina små. Ungar i alla stadier brukar finnas vid denna tidpunkt och kamerorna kommer gå varma!
Vi kommer också att bege oss till de oemotståndliga prärieugglorna som har gjort Cape Coral till sitt hem. Efter Andreas Hembs många besök i området har han mycket god kännedom om exakt var man kan stöta på dessa charmtroll.
Vithövdad havsörn med ungar – Vi besöker ett område där ett vithövdat havsörnspar häckar. Vid denna tidpunkt brukar de vara fullt upptagna med att mata sina växande ungar vilket ger fina fotomöjligheter.

Dag 7-8Sjö med cypressträd och häckande havsörnar och fiskgjusar samt rosenskedstorksbonanza

Efter en morgontur på västkusten kommer vi ta en sen frukost och sen checka ut från vårt boende på västkusten. Vi tar oss över mot östra sidan igen och tar oss till en fantastisk sjö med Cypressträd där det häckar otaliga fiskgjusar och vithövdade havsörnar.
Vi kommer ta oss ut på sjön med båt för att utforska det fantastiska landskapet samt fotografera fiskgjusar och förhoppningsvis örnar på nära håll.
Efter en natt på boende i närheten har vi en morgon som går i rosa. Vi tar oss till vad som nog är floridas bästa plats för att observera och fotografera häckande rosenskedstork. Vi hoppas bjudas på ett skådespel när de flyger in och ut i sin jakt efter de perfekta bopinnarna, samt bestyr för att uppvakta varandra. Efter en sen frukost tar vi oss vidare söderut på östkusten och kommer under eftermiddagen ta oss till ett fantastiskt häckningsområde. Här kommer vi gå längs boardwalks där träden helt nära myllrar av amerikansk ibisstork, ägretthäger, trefärgad häger, kohäger och många många fler fåglar. Överallt sjuder det av liv och aktivitet och för en svensk fotogograf känns platsen overklig då man kommer helt nära och ingen av fåglarna verkar bry sig om vår närvaro.

Dag 9Avslutande Fotografering och hemfärd på kvällen

Sista morgonen kommer spenderas med myllret av häckande fåglar längs boardwalksen som vi avslutade kvällen innan på. Resan har tyvärr nått sin sista dag. Vi kommer dock inte vila kamerorna förrän till kvällen. Baserat på gruppens intresse använder vi merparten av dagen för fotografering av de karismatiska prärieugglorna på några favoritområden bara en halvtimme ifrån flygplatsen. Sen tar vi oss till flygplatsen där turen avslutas och färden hemåt påbörjas på egen hand.

Foton från resan